Rob van der Wilk

Alles dat Paradidakt en de Stichting Paradidakt doceert, produceert, onderneemt en uitbrengt komt voort uit het levenswerk en gedachtegoed van Rob van der Wilk. Rob van der Wilk (1946-2012) was master hypnotherapeut, paragnost, docent, schrijver en producent. Hij was een bekende naam in spiritueel, paranormaal en therapeutisch Nederland. Rob van der Wilk was voorzitter van de NBVH, de Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten. Daarnaast was hij een echte familieman; een goede vader en liefhebbende man.

 

Paradidakt sinds 1980
Sinds de oprichting van Paradidakt en de Stichting Paradidakt werden er meer dan 10 boeken uitgegeven, verschillende spirituele opleidingen en workshops geïnitieerd en meer dan 50 verschillende hypnose Cd’s op de markt gebracht. Hierdoor is Rob van der Wilk’s Paradidakt een gewaardeerd groot producent van Cd’s op de Europese spirituele markt geworden. Paradidakt en de Stichting paradidakt doen al meer dan 35 jaar pionierswerk in therapeutisch en spiritueel Nederland.

 

Rol in de media en bespreekbaar maken van spiritualiteit en therapie
Sinds de oprichting van Paradidakt zijn er talloze publicaties in vakbladen verschenen en heeft Paradidakt in de media altijd voor aandacht voor spiritualiteit en therapie gezorgd. In de jaren tachtig was Rob van der Wilk actief als gezicht van hypnose en spiritualiteit op de beurzen van Paravisie. Rob werd een van de invloedrijkste paragnosten in Nederland. Hij was gedurende deze periode vaak te gast in het radio programma Het Zwarte Gat van Veronica. Rob van der Wilk was de eerste hypnotherapeut die in de jaren negentig van de vorige eeuw stress, angsten en fobieën bespreekbaar en geaccepteerd maakte in de media. Deze termen werden daarvoor op tv niet tot weinig gebruikt, Rob deed pionierswerk. Hij liet praktisch zien wat angsten, fobieën en stress zijn en maakte duidelijk dat deze klachten behandeld kunnen worden met hypnotherapie. Dit deed hij onder meer in programma’s als Tineke de Nooij en de Paranormale Wereld, De Vijf Uur Show, Christine van der Horst op Call TV, shownieuws, RTL boulevard en RTV West.

Rob van der Wilk bij Tineke de Nooij en de Paranormale Wereld

Cursussen, workshops, gastcolleges en trainingen
Rob van der Wilk was master hypnotherapeut, spiritueel deskundige en paragnost van het eerste uur. In 1982 startte hij als eerste de beroepsopleidingen ´Basis technieken hypnose´ en ´Hypnose en Hypnotherapie´. Ook richtte hij de eerste beroepsvereniging van hypnotherapeuten op, de NVPH. Hij gaf les in bio-energetica en magnetisme en ontwikkelde zijn cursus Alfa-training ‘Je bent wat je denkt’. Hij startte samen met zijn vrouw Marianne een studiecentrum voor parapsychologische en spiritueel therapeutische beroepsbeoefening in 1980. Rob van der Wilk had ruim dertig jaar ervaring in hypnose en de spirituele wereld van Nederland. Vanaf 1997 was hij voorzitter van de NBVH, de Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten. Hij was sinds het eerste uur lid van de SRBAG: Stichting Registratie Beroepsbeoefenaren Aanvullende Gezondheidszorg. Rob van der Wilk schreef tien boeken, hield een drukbezochte praktijk, gaf gastcolleges aan de Leidse Hogeschool en was een gewaardeerd en gerespecteerd docent.

Rob van der Wilk geeft een geleide meditatie

Beroepsopleidingen
In 2009 ontwikkelde hij de Beroepsopleiding tot Spiritueel Belconsulent en de Beroepsopleiding tot Hypnotherapeut. Deze beroepsopleidingen zijn het logische vervolg op de eerdere trainingen en opleidingen die door Rob zijn geïnitieerd. Twee naar de praktijk geschreven trainingen van een half jaar vol parapsychologische handvaten. Hier worden getalenteerden tot spiritueel belconsulenten geschoold en/of tot hypnotherapeuten praktisch onderwezen met de nieuwste inzichten.

 

Hypnotherapie praktijk
Rob voerde 20 jaar lang een drukbezochte praktijk. Rob werkte met zijn eigen methode: Methode Rob van der Wilk. Deze methode wordt de studenten van de Beroepsopleiding tot Hypnotherapeut gedoceerd. Rob heeft in zijn praktijk duizenden mensen van stress, angsten en fobieën afgeholpen. Hypnotherapeut Marianne van der Wilk voert nu haar eigen hypnotherapie praktijk in Zoetermeer waarmee ze werkt met Rob’s methode. De methode Rob van der Wilk is direct en kort oplossingsgericht.

 

Alfatrainingsavonden
Na de eeuwwisseling ontwikkelde Rob van der Wilk zijn Alfatrainingsavonden. Die werden gehouden in de Dance Studio Ricardo Sibelo. Dit waren drukbezochte avonden waaraan 20 tot 30 personen deelnamen. Rob bracht de deelnemers in trance met zijn stemtechniek en werd daarbij begeleid door live gespeelde meditatie muziek door Jethro van der Wilk. Eenmaal in trance dan was het mogelijk om met Alfatraining te werken.

 

‘Een pionier was Rob van der Wilk in dingen en onderwerpen met betrekking tot de paranormale, spirituele, helderziende wereld bespreekbaar te maken. Dit deed hij via zijn boeken, en door het gebruik van de media, zoals televisie. Zijn doel was mensen te helpen en te genezen. Hij was een visionair, hij zag de toekomst en maakte gebruik van snelle technische, communicatieve middelen, zoals computer, internet, Facebook. Wat een groot mens. Zijn erfenis is in goede handen en wordt op de juiste inspirerende wijze voortgezet door zijn vrouw Marianne en hun geliefde zonen Jethro en Ervee.’ Ricardo Sibelo. 

 

Stichting Paradidakt
De Stichting Paradidakt is een spiritueel en therapeutisch opleidingsinstituut en een brancheorganisatie in ontwikkeling. Door de jarenlange ervaring en contacten in het vakgebied is Paradidakt een betrouwbare en aanspreekbare organisatie.  De Stichting Paradidakt is als organisatie aangesloten bij het CRKBO . De beroepsopleiding tot hypnotherapeut is aangesloten bij het IHR.  De opleidingen worden regelmatig vergoed door gemeentelijke uitkerende instanties.

 

Producent meditatie Cd’s
In de 80er jaren kwamen de eerste hypnose sessies op cassette uit: De Mind Mirror Methode. Met titels als ‘Stoppen met roken’, ‘Afslanken’, ‘Leven in geluk’, ‘Liefde en relatie’ waren meteen een hit in alternatief Nederland en België. De meer dan 40 titels die in onze webwinkel staan zijn hier een gevolg van. Rob van der Wilk bracht zijn hypnotherapie Cd’s serie uit: Feel Good Moments. Hiermee maakte hij hypnotherapie voor iedereen thuis bereikbaar met een breed aanbod aan titels. Hij bracht zijn Engelen Meditatie Cd’s uit, een collectie van 10 cd’s waardoor mensen in contact kunnen komen met de energie van de engel van hun keuze. Hij bracht twee Geheim Cd’s uit: Het Geheim en Het Geheim II, All in One gebaseerd op het boek ‘The Secret’. Daarnaast bracht hij Rob van der Wilk’s Meditatie Cd: Body & Mind Connecting uit.

Rob van der Wilk presenteert zijn Meditatie Cd: ‘Het Geheim’ in zijn praktijk

Rob van der Wilk’s Helderziende Lijn
In 2008 startte Rob van der Wilk met zijn Helderziende Lijn. In de afgelopen 7 jaar zijn duizenden mensen geholpen met de spirituele en praktische adviezen van de spiritueel belconsulenten werkzaam op de Helderziende Lijn. Het merendeel van de spiritueel belconsulenten hebben de Beroepsopleiding tot Spiritueel Belconsulent met succes gevolgd en voeren het Paradidakt Spiritueel Keurmerk.

 

10 boeken
Zijn eerste boek ‘Je hoeft niet bang te zijn’ verscheen bij uitgeverij Paravisie met een hartelijk voorwoord van Tineke de Nooij:

 

‘Een paranormaal programma presenteren heeft me geleerd dat er heel veel angst is onder de mensen voor het onbekende en het paranormale. Ik denk dat het lezen van de gedramatiseerde, waargebeurde verhalen uit Rob van der Wilk’s praktijk, de werkelijke angst kan opheffen. Er is dus wel degelijk iets aan te doen.’ Tineke de Nooij, programma maker van o.a. Tineke en de paranormale wereld.

Boeken door Rob van der Wilk

Rob van der Wilk verscheen meerdere keren als gast in deze hit-serie. Het item over incest zorgde ervoor dat de praktijktelefoon maandenlang roodgloeiend stond. Dit heeft bijgedragen aan de bekendheid van hypnotherapie in Nederland als effectieve psychotherapie.

 

Rob van der Wilk

Na het succes van ‘Je hoeft niet bang te zijn’ volgde nog meer succesvolle uitgaves met titels als ‘Nostradamus de Waarheid’, ‘Orakelen’, ‘Meditatie’, ‘Hypnose’, ‘Zelfhypnose’,  ‘Kabbala Light’ en ‘In Hypnotherapie – handboek voor Psychotherapie’. Stuk voor stuk boeken met spraakmakende onderwerpen die ervoor zorgden dat het AD, de Haagsche Courant, de Telegraaf, de streekbladen, Paravisie, Paraview, ParaAstro, de vijf uur show, shownieuws, RTL boulevard, RTVWest, weekblad Vriendin, Santé enz. er regelmatig aandacht aan besteedden.

 

Paranormaal beurzen
Rob van der Wilk en Paradidakt staan sinds 1980 op alle belangrijke paranormale en alternatieve beurzen van Nederland en België en zetten zich hier in om spiritualiteit, meditatie en hypnotherapie positief in de aandacht te brengen. Rob van der Wilk was een corrifee van de Paravisie beurzen in de jaren tachtig en negentig en was na 2000 vaak te vinden op de Paranormaal Alternatief beurs in de Broodfabriek, de Paraview beurzen en op de Para-Astro beurzen in België. Hij was altijd persoonlijk te raadplegen in forums en gaf altijd onbezoldigd lezingen.

 

Gedachtegoed
‘Je bent wat je denkt’, ‘denk niet aan dingen waar je niet aan wilt denken’, ‘Alleen het nu is belangrijk’, ‘Rust en kalmte in en om je heen’…
Rob van der Wilk heeft het spirituele, het paranormale, en de kracht van het onbewuste bespreekbaar, toegankelijk en praktisch gemaakt. Je kunt er wat mee in je leven. Duizenden mensen vinden baat bij zijn gedachtegoed. Een gedachtegoed dat is gevormd door jarenlange praktijkervaring en zijn nuchtere kijk op het spirituele.

 

Paradidakt: spiritualiteit, meditatie, helderziendheid en therapie van de toekomst
Na het overlijden van Rob van der Wilk in 2012 heeft Marianne het directeurschap van Paradidakt op zich genomen. Samen met haar zonen Jethro van der Wilk (kunstenaar) en Ervee van der Wilk (kunsthistoricus) zet ze Paradidakt en het levenswerk van Rob voort. Paradidakt is een pioniers bedrijf van de toekomst en de Stichting Paradidakt een veelbelovende organisatie die zich inzet om spiritualiteit, hypnotherapie, helderziendheid en meditatie bespreekbaar, begrijpelijk en bereikbaar te maken. Marianne, Jethro, Ervee en Troely van der Wilk zijn in het bestuur van de Stichting Paradidakt. Paradidakt doet taboedoorbrekend  werk en zet deze traditie nu en in de toekomst voort.

Bitnami