Beroepsopleiding tot Hypnotherapeut

Stichting Paradidakt biedt praktijkgericht onderwijs: professioneel en toegankelijk. Als je de opleiding tot hypnotherapeut volgt, heb je na afronding de kennis die je nodig hebt om zelfstandig hypnotherapie te bedrijven. De Stichting Paradidakt is een CRKBO geregistreerde instelling. De beroepsopleiding tot hypnotherapeut is getoetst door het KTNO en het CAT. Het UWV heeft onze opleiding regelmatig vergoed. De beroepsopleiding tot hypnotherapeut geeft je toegang tot het Collectief Alternatieve Therapeuten (het CAT) waardoor je aan de nieuwe wet WKKGZ (Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg) voldoet.

Alles wat je nodig hebt dus, en dat allemaal op MBO+ niveau.  Stichting Paradidakt zet zich in voor de alternatieve therapeut, is praktisch en resultaatgericht; wij zorgen ervoor dat jij zelfverzekerd en zorgeloos aan het werk kunt. Om als therapeut mensen op meerdere manieren te helpen. Ook is de opleiding geschikt voor mensen die meer algemene ontwikkeling willen als therapeut of simpelweg hypnose willen beheersen zonder het zozeer in de praktijk uit te voeren. Tijdens de opleiding onderga je ook zelf sessies. Elke lesdag is een praktijkdag. In de ochtend theorie, in de middag een voorbeeldsessie van Marianne van der Wilk. Aansluitend met je medestudenten aan de slag. Je ondergaat en geeft sessies. Elke lesdag opnieuw. Onder de deskundige leiding van jouw docenten Marianne, Jethro en Ervee van der Wilk. Je zult beoordeeld worden, uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen zodat je aan het eind van de opleiding jouw kwaliteiten kent. Wij beloven je een inspirerende, intensieve opleiding die je leven zal verrijken. 

 

Rob van der Wilk

Gedachtengoed van Rob van der Wilk (1946-2012)
Als student van Stichting Paradidakt leer je te werken volgens de methode Rob van der Wilk. Dit betekent dat je meer dan alleen een hypnotherapeut bent. Het is niet alleen een klinische opleiding maar ook een programma van spirituele zelfontplooiing. Daarnaast leer je te werken met de door Rob van der Wilk ontwikkelde Positieve HerStructurering PHS. Rob van der Wilk, (meer dan 30 jaar praktijkervaring) zette zich tijdens zijn leven in voor toegankelijke therapie. Iedereen die een ander helpt moet de mogelijkheid hebben dit op een professionele manier uit te voeren zonder hiervoor jarenlang een opleiding te volgen. Binnen één jaar kun jij aan de slag als hypnotherapeut. Je leert contact te maken met je cliënten die hun verhaal bij jou kwijt kunnen en je leert hoe je de ziel van cliënten tot rust kan laten komen en kunt helen. Dit is waar Rob van der Wilk zich voor inzette en waar Stichting Paradidakt nog steeds voor staat. Wij beloven jou het beste uit jouw therapeutische kwaliteiten te halen.

 

Stichting Paradidakt handelt naar het gedachtegoed van Rob van der Wilk
Rob van der Wilk was de bekendste en meest virtuoze hypnotherapeut van Nederland

 

Wat leer je als deelnemer aan deze opleiding?
Hypnose is een staat van zijn waarin je toegang hebt tot het onbewuste van je client. Je leert het onbewuste aanspreken en alle ruimte te geven aan het zelfherstellend vermogen van je client. Je leert te werken met hypnosemodellen waar je als student al snel mensen mee leert helpen inzicht te krijgen in hun problematiek. Je leert hypnose uitvoeren en herkennen. Je ondergaat zelf ook hypnose sessies zodat je weet waar je mee werkt. Een van de eerste technieken die je leert toepassen is de Positieve HerStructurering (PHS), ontwikkeld door Rob van der Wilk.

het grote leslokaal

 

Het zelfherstellend vermogen
Innerlijk Kind therapie is een techniek waardoor je jouw cliënt in contact brengt met zijn of haar innerlijk kind. Het innerlijk kind kan beschadigd zijn, verdrietig, eenzaam maar kan ook heel ontspannen en speels zijn. Je leert te vertrouwen op je intuïtie, je leert te vertrouwen op het probleemoplossend vermogen van ieder mens. Jij als therapeut bent degene die de sleutel heeft tot het onderbewuste van je cliënt. Jouw cliënt heeft zelf de oplossing voor zijn of haar problemen. Je zult ervaren hoe wonderbaarlijk snel en effectief het zelfherstellend vermogen van je cliënt aan het werk gaat met hypnose, vooral als je daarbij Rob van der Wilk’s PHS (Positieve HerStructurering) gebruikt. Als laatste leer je als student Regressiehypnose toe te passen. Regressie is teruggang en met regressiehypnose leer je hoe je problemen uit het verleden, waar je cliënt nu last heeft, kunt oplossen. Verwerking van problemen uit je verleden is belangrijk, maar begeleiding hiervan is zwaar en delicaat. Met praktijkvoorbeelden uit de praktijk van Rob van der Wilk, theorie en praktijk thuis en tijdens de lessen, zorgen wij ervoor dat je dit feilloos kunt.

Studenten doen hypnose oefensessies

Toetsingsmomenten en beoordelingen

  • 3 schriftelijke overhoringen:
  • Aan het begin, midden en aan het eind van de opleiding.
  • 2 praktijk toetsingen
  • 1 beoordeling ingeleverde verslagen:
  • Aan het eind van de opleiding.

Studenten doen een schriftelijke kennistoets

 

Wat kun je als de opleiding voorbij is?
Dan kun jij werken als gecertificeerd hypnotherapeut op MBO niveau. Je kunt je eigen bedrijf beginnen en een praktijk openen. Daarnaast leer je om over de chat en telefoon als hypno consulten met hypnose en affirmatie technieken te werken.

 

Vergoeding van zorgverzekeraars
Je kunt na behalen van je diploma Hypnotherapeut verder studeren om je Psychosociale Basiskennis diploma PLATO-norm SRNO geaccrediteerd (PsBk) te halen (zie het aanbod van de stichting Paradidakt) na het behalen van deze opleiding vergoeden een aantal zorgverzekeraars een hypnotherapeutische behandeling in jouw praktijk(in het kalenderjaar 2017).

 

Aansluiting bij beroepsorganisatie CAT
Na afronding van je studie heb je de gelegenheid om je aan te sluiten bij beroepsorganisatie CAT: Collectief Alternatieve Therapeuten. Daar wordt je gescreend en ontvang je een jaarlicentie Erkend Alternatief Therapeut. Je kunt na aansluiting bij het CAT profiteren van kortingen op een beroeps en bedrijfs aansprakelijkheids verzekering en op aansluiting bij een onafhankelijk geschilleninstantie.

 

Kosten van de opleiding en wat je ervoor krijgt
De opleiding kost €1195,- . Je kunt ervoor kiezen deze kosten in eens te betalen of in 7 termijnen.

 

Betalen in termijnen
De totaalprijs voor de opleiding tot Hypnotherapeut van € 1.195,- valt ook te voldoen in 10 termijnen van € 122,50 (€30 extra administratiekosten voor de maandbetalingen).

Vergoedingen door UWV of bijstand

Als je een uitkering hebt bij de UWV dan kun je vragen aan je contactpersoon bij het UWV of je in aanmerking komt voor scholing bij scholingsinstituut Paradidakt. Paradidakt heeft een landelijke overeenkomst scholing met het UWV. Kies voor reïntegratie in de samenleving door te gaan werken in de alternatieve sector en volg daarmee je eigen weg. Zit je in de bijstand? Ook dan kan het zijn dat je contactpersoon het een goed idee vindt als je reïntegreert door een opleiding te doen bij Paradidakt. Bekijk het scholingsaanbod dat Paradidakt in samenwerking met andere erkende en geaccrediteerde CAT opleidingsinstituten aanbiedt. Van MBO beroepsopleidingen tot cursussen en workshops zijn te volgen om je op te leiden of bij te scholen. Paradidakt staat voor het beste in alternatief en complementair Nederland en garandeert je de beste kwaliteit sinds 1980. Misschien schuilt er een goede hypnotherapeut of consulent in jou? Onderzoek het en bekijk het scholingsaanbod en laat je inspireren. Jij kunt als alternatief werker financieele onafhankelijkheid bereiken en je plek weer innemen in de maatschappij.

Lesmateriaal
Het lesmateriaal van de Beroepsopleiding tot Hypnotherapeut bestaat uit:

Een lesmap met alle theorie: Historie van het magnetisme, Historie van de Hypnose, Hypnose Methode Rob van der Wilk, Basis- technieken Hypnose, Psychologie, De Uitgebreide Methode, Reïncarnatie Therapie, Regressie en Post Traumatische Stress Stoornis.

Hypnose cd’s uit het assortiment van Rob van der Wilk: Je ontvangt meerdere cd’s waar je naar kunt luisteren en kunt leren uit de Feel Good Moments reeks van Paradidakt.

 

Opleiding tot hypnotherapeut

De opleiding tot hypnotherapeut is geregistreerd bij het CAT, het CRKBO en het KTNO. In 11 lesdagen leer je alles wat je weten moet om mensen effectief te helpen. De beroepsopleiding tot Hypnotherapeut is praktijk gericht. Je leert de geschiedenis, de theorie en vooral de praktische technieken van hypnose en hypnotherapie. De levensproblemen waar jij na afloop mee kunt werken zijn heel uiteenlopend. Stress gerelateerde problematiek zoals: fobieën, angsten, rouwproces, faalangsten, jeugdtrauma’s behoren tot je werkveld. Hypnotherapie helpt! Met veelal minder dan vijf sessies kun je mensen van deze problemen verlossen. Maar ook stoppen met roken en afslanken behoren tot jouw mogelijkheden. Hypnose is een machtige en krachtige tool om mee te werken.

De lessen, wanneer zijn ze en waar?
Alle lessen worden gegeven in Zoetermeer. Ons adres is:

Nederlandlaan 234/238
2711 JH, Zoetermeer

De lessen zijn allemaal  op vrijdagen van 10:00 tot 16:30 .

Lesdata 2017/2018

  • 20 oktober, 10 november, 1 december, 15 december, 12 januari, 9 februari, 2 maart, 23 maart, 13 april, 4 mei, 25 mei

 

Gratis herkansing en extra praktijkdagen
Mocht je door omstandigheden niet in staat zijn de lesdagen te volgen of heb je meer tijd nodig om je te ontwikkelen tot hypnotherapeut level I? Bij ons mag je gratis extra lessen volgen, gratis opnieuw je SO’s maken. Want wij weten dat het leven verrassingen kent waardoor je voor even niet je aandacht kunt richten op je studie. Een unieke service! En een geruststellende gedachte. Wij beloven jou een herkansing als dat nodig blijkt. En daar hoef je niets extra’s voor te betalen. 

Inschrijven
Kan iedereen deze opleiding succesvol volgen? Goede vraag! Wij gaan er vanuit dat degenen die geen enkele binding hebben met het paranormale, het spirituele en het therapeutisch werken met mensen niet bij ons de opleidingen willen volgen. Grote kans dat als jij je tot onze opleidingen voelt aangetrokken, je er ook aanleg voor hebt. Twijfel je zelf aan je capaciteiten? Bel dan eerst met Marianne om te overleggen: 06-45096622

Is de opleiding erkend/geregistreerd? De Stichting Paradidakt is een CRKBO geregistreerde instelling. De beroepsopleiding tot hypnotherapeut is getoetst door het KTNO en erkend door het CAT. Het UWV heeft onze opleiding regelmatig vergoed.

Marianne van der Wilk is het aanspreekpunt voor inschrijvingen en meer informatie. Je kunt haar telefonisch of via whatsapp bereiken op 06-45096622.

 Je docenten:

 

Marianne van der Wilk
Marianne is hoofddocent van de opleiding. Zij doceert hypnose, verzorgt de voorbeeldsessies, hypnotherapie en is aanwezig bij alle lesdagen.

Jethro van der Wilk
Jethro doceert over de ontstaansgeschiedenis van hypnose en magnetisme. Jethro verzorgt de live meditaties en meditatie muziek tijdens de lesdagen.

Ervee van der Wilk(Drs.)
Ervee is mededocent  hypnotherapie. Hij verzorgt het huiswerk van de totale opleiding.

Inschrijven beroepsopleiding tot hypnotherapeut

Nieuw veld

Nieuw veld

Bitnami